Python3 downloaden

Download Python3 via Python.org/downloads voor de meest recente versie (3.10.6+). Python download je gratis op de Windows, Linux of MacOS pagina’s voor jouw machine. Let ook op de hoeveelheid bits van je systeem. Dit check je hier voor Windows en voor Apple werkt dit als volgt:

  • Ga naar  en klik op ‘Over deze Mac’.
  • Open het tabblad ‘Overzicht’.
  • Klik op ‘Systeemoverzicht’.
  • Scroll in de kolom naar beneden tot de categorie ‘Software’.
  • Klik vervolgens op ‘voorkeursvensters’ of ‘preference panes’ en wacht tot de lijst is ingeladen.

Het downloaden van Python is geheel gratis en is geschikt voor vrijwel ieder apparaat. Dit geldt ook voor mobiele telefoons. Met apps zoals bijvoorbeeld Pydroid 3 kun je Python ook op je mobiel gebruiken.

Welke versie jij gebruikt is belangrijk

Python is als programmeertaal constant in ontwikkeling. Dit gebeurt bijvoorbeeld om foutjes uit het verleden te corrigeren, om de taal sneller te maken of om nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Welke versie jij gebruikt bepaalt dus welke functionaliteiten je kunt gebruiken.

Let op! (1): Wil je een kant en klaar script laten uitvoeren? Controleer dan of de modules die je importeert ook werken voor de nieuwste Python-versie.

Let op! (2): Wil je een kant en klaar script laten uitvoeren? Het kan ook zo zijn dat de functionaliteit die jij gebruikt in dat script niet meer werkt in de nieuwste versie van die module. Je zult de package dan moeten downgraden of verwijderen/vervangen. Dit doe je met behulp van Pip.

# format:
pip install <module_name> --upgrade

# voorbeeld: 
python -m pip install numpy==1.18.1

De top 5 redenen om met Python te beginnen

  1. Python is een beginners-vriendelijke programmeertaal.
  2. Python is de populairste programmeertaal op dit moment.
  3. Python wordt gebruikt in veel verschillende werkvelden.
  4. Er is veel vraag naar deze taal op de arbeidsmarkt.
  5. De taal gaat goed samen met andere talen, bijvoorbeeld: Java.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Mocht er iets qua informatie ontbreken. Laat het ons weten via de contactpagina.