Deze bekende bedrijven maken gebruik van Python

Python is populairder dan ook en is op dit moment de nummer 1 programmeertaal in de wereld. Dat Python populair is zie je dan ook terug in hoeveel grote bedrijven gebruik maken van deze taal. Wij zetten de grootste bedrijven voor je op een rij:

Google
Python is een populaire taal binnen Google en wordt erkend als een officiële taal. Python wordt vanaf het begin al veelvuldig gebruikt binnen het bedrijf over verschillende afdelingen. De flexibiliteit, snelle ontwikkelingsmogelijkheden, de ongekende schaalbaarheid en uitstekende prestaties zijn de redenen waarom Python zo actief wordt gebruikt – in zaken zoals bijvoorbeeld systeembeheer tools en Google App Engines-apps. Google heeft een sterke band met de taal en sponsort verschillende Python-conferenties. Director of Research bij Google, Peter Norvig zegt het volgende over Python: “Python is vanaf het begin een belangrijk onderdeel van Google geweest en blijft dat ook naarmate het systeem groeit en evolueert. Tegenwoordig gebruiken tientallen Google-technici Python en we zijn op zoek naar meer mensen met vaardigheden in deze taal.

YouTube
YouTube maakt als onderdeel van zijnde van Google ‘natuurlijk’ ook gebruik van Python. Met meer dan 4 miljoen weergaven per dag en 60 uur aan video’s die elke minuut worden geüpload, is YouTube een van de meest bezochte sites ter wereld geworden. Python wordt overal op de site voor verschillende doeleinden gebruikt en vanwege zijn snelheid kunnen in recordtijd onderhoudbare functies worden ontwikkeld. Elke keer dat je een video bekijkt, voer je Python-code uit. Je bent een programmeur zonder dat je het wist! 😉

Instagram
Instagram, onderdeel van Facebook, is opgericht in 2010. Instagram telt inmiddels meer dan 300 miljoen gebruikers en is daarmee een van de populairste apps voor het delen van foto’s en video’s op sociale media geworden. De app gebruikt vele talen, maar de applicatieservers zijn gebouwd met iteraties van Python met Django als webframework.

Dropbox
Dropbox leeft in de cloud en biedt services op het gebied van cloudopslag, gegevensbeheer, bestandsdeling en client software. Oorspronkelijk waren zowel de in de cloud draaiende Dropbox-server als de desktop client software voornamelijk geschreven in Python. Drew Houston, mede-oprichter van Dropbox, beschouwt Python als een van zijn favoriete talen vanwege zijn eenvoud, flexibiliteit en elegantie.

Reddit
Voor diegene die het platform nog niet kennen; Reddit is een populaire entertainment-, sociaal netwerk- en nieuwssite in een forum-achtig jasje. Het is een van de grootste community’s op internet over uiteenlopende onderwerpen. Bedenk een onderwerp en je vindt er wel een subreddit over. Oorspronkelijk geschreven in Common Lisp, werd het in 2005 herschreven in Python om meer ontwikkelingsflexibiliteit te krijgen en toegang te krijgen tot Pythons overvloed aan libraries. Ken je de subreddit r/LearnPython al? 😉

Spotify
Spotify is een populaire muziek streamingdienst en een grote fan van Python – ze gebruiken het in hun back-endservices en bij gegevensanalyse. De Python-module, Luigi, wordt gebruikt om de Radio- en Discover-functies van stroom te voorzien, evenals de aanbevelingen die mensen kunnen volgen. Snelheid is een belangrijke factor bij Spotify en Python doet dit. Spotify is ook actief in de Python-community en sponsort conferenties.

Naast deze grote namen zijn er nog veel meer partijen die maar al te graag gebruik maken van Python, denk hierbij aan: Netflix, Shopify en Stripe. Nog niet begonnen met programmeren? Begin vandaag nog met het leren van Python.